Bay of islands
Door: Leontien
Blijf op de hoogte en volg Leontien & Johan
21 Februari 2011 | Nieuw Zeeland, Paihia
Time is ticking now. En dat beseffen we ons maar al te best.
We lachen zelf steeds om ons zelf dat we non-activisten zijn. Even iets doen, daarna weer tijd voor een relaxte chill. Leve deze manier van leven, al is het nog maar voor kort.
We zijn nu in het noorden. Johan is op dit moment snappers aan het vangen op zee. Aangezien mijn eerdere ervaringen met boten krijg je mij de zee niet meer op, dus ik zit hier veilig achter een pc-tje braaf op mijn mannetje te wachten. Ik hoop dat ie een mooie vis vangt! Hij had in ieder geval erop gerekend dat deze vanavond bij ons in het pannetje ligt (niet voor mij, maar voor johan--> brr..enge vis!).
Bay of Islands: prachtige omgeving met riviertjes aan zee. Het weer is hier heerlijk. Het is geen zwemweer, maar lekker in een hemdje + korte broek + slippertjes in het zonnetje genieten is ook niet verkeerd. :-)
We staan met onze "van" op een prachtig plekje direct aan een riviertje met watervalletje. Op een mooi houten bankje met een bakkie thee in de hand kan ik daar uren zitten met een boekje. Dit doen we dan ook maar ;).
Gisteren waren we op de Waitangi Treaty Grounds. Dit is voor NZ een belangrijke historische plaats. Hier is nl een verdrag getekent tussen de maori's en de engelsen.
Deze ochtend is Johan vissen op zee. Zo meteen komt ie terug en gaan we naar Russell. Een dorpje hier in de buurt. Schijnt leuk te zijn. Vanavond hebben we een culturele avond bij de Waitangi met een show die meer over de geschiedenis gaat vertellen.
Morgen gaat Johan Marlin vissen. Hij is helemaal opgelaten daarover. Ik heb er geen verstand van, maar het schijnt het walhalla onder het vissen te zijn. Volgens mij is het een grote zwaarvis? Ben benieuwd of zo'n joekel in de camper past als hij er eentje vangt ;)
Woensdag gaan we varen in een WAKA. Dat is een Maori-oorlogskano. Daar hebben we ook veel zin in, want die dingen zijn echt heel gaaf.
Gisteravond konden we niet slapen en hebben we een aantal uurtjes gekletst over het leven.
-Het valt ons op dat de cultuur hier ook met een aantal dingen overeenkomt met de Molukse cultuur. Ik merk persoonlijk zelf dat door deze reis een aantal puzzelstukken op z'n plaats vallen.
-We beseffen ons dat we nog even zwaar moeten genieten van ons non-activisten-leventje van hier. Dit zal straks drastisch gaan veranderen.
-Als je dingen mist, merk je hoe belangrijk sommige dingen voor je zijn en welke dingen totaal niet. Ik heb normaal geen last van heimwee, maar ben straks echt wel superblij als ik weer bij mijn familie en vrienden ben.
-Jo & Leo zijn maatjes for life!
-Onze kleine spruit wordt een pittige en we hebben alletwee een sterk voorgevoel over of ie een jongetje of een meiske zal zijn ;)
-We hebben allebei zo'n ontzettende zin in Gerard (de frietboer), supertje speciaal, viandelleke en een bereklauw met curry komt u maar!
@Pap: maak je maar geen zorgen, we gaan zeker niet emigreren ;)
@Truus: Gerard niet hierheen sturen hoor! Straks blijft ie een paar weken weg..
Ik zal zo eens proberen wat foto's online te zetten. Ik beloof niks, want ik weet niet of het lukt, maar wie weet...
Ik ga weer lekker in het zonnetje zitten.. Arri-vuh-det-sjie he!
Dikke kus van Leontien
Tot snel!!
:SMS update:: 22 februari 2011 :
We hoorden dat er vandaag een aardbeving is geweest op het zuidereiland. Wij zitten nu helemaal noord. Hier is niks aan de hand, niks gevoeld! Don't worry.. :-)
20 Februari 2011 - 22:47
Nataly:
Oh wat is je broer jaloers, dat Johan op marlijn gaat vissen, idd het walhallo voor vissertjes -
21 Februari 2011 - 09:58
Naat:
ps: bedoel natuurlijk walhalla -
22 Februari 2011 - 06:19
Dannoes:
Sjeeess gelukkig pfff! Sjeetje ik lees krantenbericht net van aardbeving! Enorme kracht. Knuffel Daann xx -
22 Februari 2011 - 07:25
Erwin, Rianne, Yves:
Gelukkig dat jullie in het noorden zitten!!! Heb op m'n werk als eerste gekeken waar jullie nu zitten, heb daarna pas je sms-update gekregen.
Bedankt voor de Foto's! Prachtig! Je weet nog van mijn voorstel hè?! (Change of place from left to right...)
Gr, de Poellekes. -
22 Februari 2011 - 08:25
Prizzo:
Ik volg jullie nog steeds op de voet hoor! Enneh, om jullie een nog lekkerder gevoel te geven....het is hier vandaag -5! Enjoy maatjes for life! :) Knuffie <3 -
22 Februari 2011 - 17:32
Mam:
Hallo genieters.
Maar goed dat jullie op het Zuidereiland weg zijn. Daar sta je niet op te wachten om zoiets mee te maken. Hou de nieuwsberichten maar in de gaten. Echt heel erg!!
Dat zou jullie mini-huisje op wielen niet kunnen hebben.
Veel liefs Mam -
22 Februari 2011 - 21:35
Mary P (milly):
Hallo jullie 3tjes,
Was een geruststelling voor ons allen hier dat jullie niet op de plaats van de beving zaten. Zijn prachtige kiekjes van jullie beiden,ben benieuwd naar de overige foto's. Een vraagje, als jullie terugkomen de vrijdag,komen jullie nog deze kant op? wij willen wat lekkers voor jullie koken/klaarmaken.
Laat het me weten.Geniet nog volop van jullie vakantie en tot gauw
24 Februari 2011 - 00:11
Aziëlle:
Lieffies, wat goed om te horen dat jullie aan de andere kant zitten, pfffff! Geniet nog een weekkie, relaxt chillen nu het nog kan!! Dikke kus vanuit Amsterdam